Vitamín U je přírodní látka – derivát aminokyseliny methioninu, který byl objeven koncem 50. let minulého století v zelné šťávě. Díky tehdejším výzkumům byly objeveny jeho léčivé vlastnosti. Vitamín U se nachází přirozeně v různých potravinách, jako například zelí, růžičková kapusta, brokolice, kapusta nebo žloutek.
Účinky vitamínu U
Vitamín U se nejčastěji používá jako doplněk při léčbě žaludečních vředů. Má pozitivní vliv na enzymatické funkce a na podporu fungování trávicího traktu. Vitamín U má schopnost optimalizovat vylučování žaludečních šťáv, pomáhá udržovat správné pH žaludku a chránit jej.
Je vhodný:
- na podrážděný žaludek a střeva;
- na posílení imunity;
- na reflux a při nadměrné tvorbě žaludečních šťáv;
- ke snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů;
- k urychlení hojení ran a jako ochrana před slunečním UV zářením;
- jako ochrana před potravinovými alergiemi;
- na detox.
Z kategorie Vitamín U si naši zákazníci nejčastěji kupují následující produkty:
- Vitamín U, 60 kapslí – unikátní produkt na Slovensku i v EU; 100% veganský výrobek.